Nicu Popescu: Drumul către familia UE are direcția accelerării agendei de reforme

  • 03 Martie 2022 10:56
Nicu Popescu: Drumul către familia UE are direcția accelerării agendei de reforme

Drumul Republicii Moldova către marea familie europeană are o singură direcție – modernizarea și accelerarea agendei de reforme pentru asigurarea prosperității și a bunăstării tuturor cetățenilor moldoveni. Opinia a fost exprimată de ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, în cadrul unei discuții cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell Fontelles, și comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, transmite IPN.

„Ireversibilitatea procesului de integrare europeană necesită cât mai multă susținere și investiții țintite pentru recuperarea economică, consolidarea rezilienței, a cooperării politice, participarea la misiunile UE de gestionare a crizelor, combaterea dezinformărilor și măsuri care să asigure o securitate cibernetică sporită”, a scris Nicu Popescu pe Facebook.

În altă ordine de idei, Nicu Popescu a menționat că, în pofida provocărilor cauzate de criza sanitară, energetică și economică, Republica Moldova și-a asumat responsabilitatea de vecin și stat prieten prin solidarizarea și identificarea promptă a soluțiilor pentru gestionarea fluxului de refugiați ucraineni.

Oficialul a exprimat recunoștință partenerilor europeni pentru răspunsul rapid oferit la adresarea Republicii Moldova și oferirea în consecință a suportului necesar prin intermediul mecanismului european de protecție civilă. Austria, Finlanda, Franța, Suedia, Grecia, Lituania, Regatul Țărilor de Jos, Cehia – sunt doar câteva state care au anunțat asistență pentru Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău