Nicu Popescu, despre relațiile dintre Chișinău și Kiev după votul R.Moldova la APCE

  • 27 Iunie 2019 10:34
Nicu Popescu, despre relațiile dintre Chișinău și Kiev după votul R.Moldova la APCE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, a fost întrebat de jurnaliști, după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, aflat într-o vizită la Chișinău, dacă relațiile Chișinăului cu Kievul ar putea să fie afectate după votul R.Moldova de la APCE.

Ministrul a răspuns că din discuțiile cu partenerii de la Kiev, observă interesul Ucrainei de a aprofunda relațiile cu R. Moldova. El a mai spus că va merge în curând într-o vizită la Kiev.

În viitorul apropiat voi merge la Kiev. Ceea ce văd în conversațiile cu prietenii de la Kiev, avem determinarea deplină să ne asigurăm că această situație de la Strasbourg nu afectează relația noastră, din contra interesul nostru și interesul Ucrainei e să aprofundăm cooperarea bilaterală”.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, a mai spus că între Chișinău și Kiev există o cooperare strânsă pe mai multe domenii.

Avem un parteneriat foarte bun cu Ucraina. Avem o agendă foarte încărcată bilaterală cu Ucraina, cooperăm pe foarte multe: Acordul de Asociere, Zona de Liber Schimb cu UE, comerțul bilateral. Avem și cooperare pe reglementarea transnistreană. Ucraina e unul dintre susținătorii fermi ai integrității teritoriale al R. Moldova, iar noi suntem susținători fermi ai integrității Ucrainei”, mai spune ministrul Popescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău