Nicu Popescu se află la Madrid, acolo unde va avea mai multe întrevederi cu oficialități spaniole

  • 24 Ianuarie 08:34
Nicu Popescu se află la Madrid, acolo unde va avea mai multe întrevederi cu oficialități spaniole

Ministrul de Externe Nicu Popescu efectuează în perioada 23 - 24 ianuarie o vizită de lucru la Madrid, la invitația omologului său spaniol, José Manuel Albares Bueno.

Cu această ocazie, șeful diplomației de la Chișinău va discuta despre aprofundarea dialogului bilateral moldo-spaniol, agenda europeană a R. Moldova, organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene și subiectele de actualitate în plan regional în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Nicu Popescu va avea întrevederi cu Meritxell Batet Lamaña, președinta Congresului Deputaților, Pau Mari Klose, președintele comisiei politică externă al Congresului Deputaților, Santiago Miralles, directorul Școlii diplomatice spaniole.

El va participa la atelierul de lucru organizat de Consiliul European pentru Relații Externe, pe subiectul reuniunii Comunității Politice Europene care va fi organizată la Chișinău pe data de 1 iunie.

Ieri, vicepremierul Nicu Popescu a avut la Madrid cu o întâlnire cu Sorin Ducaru, directorul Centrului Satelitar al Uniunii Europene (SATCEN) și cu echipa Centrului.

El a scris într-un mesaj că R. Moldova este interesată să coopereze cu mai multe agenții ale Uniunii Europene pentru a aprofunda Dialogul în domeniul de securitate. Datorită cooperării cu SATCEN, Republica Moldova va putea să-și consolideze capacitățile de analiză a situației în mediul actual de securitate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
0,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
0
Tue
0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău