Nicu Popescu a efectuat o vizită de lucru în Spania, la invitația omologului său spaniol, José Manuel Albares Bueno

  • 24 Ianuarie 18:00
Nicu Popescu a efectuat  o vizită de lucru în Spania, la invitația omologului său spaniol, José Manuel Albares Bueno

Ministrul de Externe Nicu Popescu a efectuat astăzi, 24 ianuarie, o vizită de lucru la Madrid, în Spania, la invitația omologului său spaniol, José Manuel Albares Bueno, scrie Radio Chișinau.

Cei doi oficiali au discutat despre situația regională în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, aprofundarea dialogului bilateral moldo-spaniol, agenda europeană a R. Moldova și organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene la Chișinău, pe 1 iunie, a declarat Nicu Popescu în cadrul unei conferințe de presă comune cu ministru spaniol:

„Am discutat despre vizunea europeană a țării noastre, despre securitatea regionale și agenda integrării europene a Republicii Moldova. Așteptăm să lucrăm împreună îndeaproape după ce președinția UE va fi preluată de Spania din 1 iulie. Între timp, am comunicat ministrului despre progresele pe care le facem către standardele europene, despre lupta și angajamentul nostru de a reforma sistemul de justiție, lupta contra corupției, democrație și să lucrăm pentru a atrage investiții”.

Spania va prelua de la 1 iulie președinția Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
5,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:7,2 m/s
Thu
1
Fri
8
Sat
11
Sun
6
Mon
-0
Arhivă Radio Chișinău