Nicu Popescu a discutat cu un grup de deputați italieni

  • 24 Iulie 2023 14:53
Nicu Popescu a discutat cu un grup de deputați italieni

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu un grup de parlamentari italieni, membri ai Comisiei Afaceri Externe și Comunitare a Camerei Deputaților: Lia Quartapelle (Partidul Democrat); Giangiacomo Calovini (Fratelli d'Italia); Andrea Crippa (Lega); Arnaldo Lomuti (M5S) și Ettore Rosato (Italia Viva), transmite MAEIE.

Țările noastre au construit în aceste trei decenii de relații diplomatice o legătură strânsă, strategică, de prietenie în baza valorilor europene pe care le împărtășim împreună. Oficialul moldovean a informat pe deputații italieni despre faptul că Guvernul va continua să implementeze reformele pe plan intern, astfel încât să accelerăm procesul de aderare al Republicii Moldova la UE.

Am vorbit și despre noi posibilități de cooperare în domeniul economic, fortificarea parteneriatelor în domeniul afacerilor. Italia este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali a Republicii Moldova, comerțul nostru cifrându-se la circa 690 milioane euro.

Am discutat și rolul foarte important pe care îl joacă diaspora noastră din Italia și pașii următori care urmează să îi întreprindem pentru ca acordul în domeniul securității sociale să intre în vigoare. Acest acord a fost semnat în luna iunie 2021, iar la 10 martie curent Consiliul de miniștri din Italia a aprobat documentul, urmând să fie ratificat de către legislativul italian.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău