Nicu Popescu a cerut din nou retragerea necondiționată a trupelor Federației Ruse de pe teritoriul R. Moldova, la reuniunea anuală a OSCE

  • 30 Noiembrie 2023 13:55
Nicu Popescu a cerut din nou retragerea necondiționată a trupelor Federației Ruse de pe teritoriul R. Moldova, la reuniunea anuală a OSCE

Șeful diplomației Nicu Popescu, care participă la reuniune anuală a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a cerut din nou retragerea necondiționată a trupelor Federației Ruse de pe teritoriul R. Moldova și crearea condițiilor favorabile pentru rezolvarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean, transmite Radio Chișinău.

În cadrul panelului dedicat Ucrainei și a condamnării agresiunii ruse față de vecinii noștri, ministrul Nicu Popescu a discutat cu mai mulți miniștri din statele membre UE, inclusiv a României (Luminița Odobescu), Spaniei (José Manuel Albares), Cehiei (Jan Lipavský), Danemarcei (Lars Løkke Rasmussen) și Franței (Laurence Boone).

El a discutat subiectul procesului de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană și votul din cadrul Consiliului European de pe 14-15 decembrie. „Extinderea Uniunii Europene reprezintă cu siguranță un proces semnificativ, cu beneficii atât pentru UE, cât și pentru statele aflate în proces de aderare, inclusiv Republica Moldova”, a subliniat Nicu Popescu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
8,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
8
Sun
7
Mon
6
Tue
7
Arhivă Radio Chișinău