Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministra afacerilor externe a Franței Catherine Colonna. Despre ce au discutat oficialii

  • 27 Ianuarie 11:29
Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministra afacerilor externe a Franței Catherine Colonna. Despre ce au discutat oficialii

Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o întrevedere, miercuri seara, 26 ianuarie, cu ministra afacerilor externe a Franței Catherine Colonna. Oficialii s-au plimbat prin Chișinău discutând despre relațiile bilaterale dar și despre aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, transmite Radio Chișinău.

 
„Pe măsură ce războiul continuă, am discutat cu doamna ministră consecințele acestuia pentru regiunea noastră și stabilitatea acesteia. Franța rămâne un aliat ferm al țării noastre, atât în drumul de aderare la Uniunea Europeană, cât și în parcursul de reforme consistente asumate de autorități.
 
Am mai discutat cu șefa diplomației franceze aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, inclusiv implementarea Planului de acțiuni privind recomandările Comisiei Europene și hotărârea autorităților de a realiza reformele necesare pentru accelerarea parcursului european. La fel și despre organizarea pe data de 1 iunie a celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, fiind asigurat de toată susținerea Franței pentru buna desfășurare a acestuia. Am stabilit să continuăm eforturile diplomatice pe substanța discuțiilor de la summit și temele prioritare: securitatea cibernetică, solidaritatea energetică și conectivitate în beneficiul cetățenilor”, anunță Popescu pe pagina sa de Facebook.
 
Amintim că în scurta vizită la Chișinău, Catherine Colonna a avut o întrevedere cu președinta Maia Sandu dar și cu vicepremierul Oleg Serebrian.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,57 m/s
Sun
10
Mon
9
Tue
4
Wed
3
Thu
5
Arhivă Radio Chișinău