Nicu Popescu: „Danemarca va aloca 200 de mii de euro pentru programele de susținere a libertății presei și de contracarare a dezinformării”

  • 12 Octombrie 2021 19:10
Nicu Popescu: „Danemarca va aloca 200 de mii de euro pentru programele de susținere a libertății presei și de contracarare a dezinformării”

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe al Danemarcei Jeppe Kofod. Oficialii au vorbit despre agenda bilaterală, consolidarea democrației și procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

În contextul aprofundării dialogului cu Uniunea Europeană în special în tot ce ține de mediul înconjurător și combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice, vicepremierul Nicu Popescu a remarcat un potențial pentru preluarea expertizei daneze în asigurarea tranziției către o economie verde și transformare digitală, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Oficialul a punctat că mizează pe know-how danez în utilizarea curată și eficientă a energiei, transportului durabil, precum și în domeniul cercetării și inovării.

„Am salutat anunțul omologului meu danez privind alocarea prin intermediul Fondului pentru Noua Democrație a unei sume de 200 de mii de euro pentru programele de susținere a libertății presei în Republica Moldova și contracararea dezinformării. Împărtășim cu Danemarca convingerea că mass-media liberă și independentă este o piatră de temelie a oricărei democrații”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

Programul se va concentra în special pe dezvoltarea capacităților mass-mediei regionale, inclusiv din UTA Găgăuzia, regiunea transnistreană, Taraclia și municipiul Bălți, fiind sprijinite activități care pot contribui la creșterea profesionalismului și la formarea jurnaliștilor de investigație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău