Nicu Popescu: ”R. Moldova și Guvernul nu intenționează să adopte inițiative noi în relația cu Uniunea Eurasiatică”

  • 12 Septembrie 11:50
Nicu Popescu: ”R. Moldova și Guvernul nu intenționează să adopte inițiative noi în relația cu Uniunea Eurasiatică”

Republica Moldova nu își dorește categoric și nu poate reveni la discuții cu privire la subiectul federalizării, a declarat Ministrul de Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, după vizita efectuată ieri la Moscova.

De asemenea, șeful diplomației de la Chișinău a spus că Guvernul nu își schimbă poziția față de Uniunea Economică Eurasiatică.

”Pentru R. Moldova  e de o importanță majoră să continue eforturile diplomatice pentru a obține retragerea trupelor ruse, reactivizarea eforturilor diplomatice privind casarea munițiilor din localitatea Cobasna. Am explicat cum vedem la Chișinău dezvoltarea politicii externe a R. Moldova: determinarea continuă  a R. Moldova de a debloca relațiilor cu Uniunea Europeană, de dezvoltarea de dialogului nostru cu NATO. Am reiterat că R. Moldova nu își dorește și nu poate reveni la discuțiilor de precum federalizarea sau la condițiile de reglementare a conflictului transnistrean discutate anterior. R. Moldova și Guvernul nu intenționează să adopte inițiative noi în relația cu Uniunea Eurasiatică, acest lucru nu stă la baza acelor înțelegeri de politică care stau la baza noii majorități parlamentare. Guvernul R. Moldova nu îți schimbă poziția și modul de abordare a Uniunii Economice Eurasiatice”, spus Nicu Popescu.

Nicu Popescu a reiterat după discuțiile avute în cadrul vizitei de la Moscova, că R. Moldova îți dorește normalizarea relațiilor cu Federația Rusă, inclusiv din punct de vedere economic. Întrebat despre cerința ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, de a proteja limba rusă în Rep. Moldova, Nicu Popescu a comentat că la noi în țară nu există probleme pentru vorbitorii de limba rusă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
15,76 °C
cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,6 m/s
Sun
15 °C
Mon
17 °C
Tue
16 °C
Wed
16 °C
Thu
13 °C

Curs oficial BNM 22 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5200 -0.0000
USD 17.6396 -0.0000
RON 4.1166 -0.0000
UAH 0.7178 -0.0000
RUB 0.2751 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău