Nicolas Sarkozy, eliberat după 26 de ore de arest

  • 22 Martie 2018 12:07
Nicolas Sarkozy, eliberat după 26 de ore de arest

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost eliberat miercuri după 26 de ore de arest în cadrul anchetei privind finanțarea de către Libia a campaniei sale electorale din 2007, informează AFP.

Fostul președinte al Franței a fost pus oficial sub acuzare și plasat sub control judiciar. Nicolas Sarkozy a fost inculpat, miercuri seara, pentru „corupție pasivă”, „finanțare ilegală a campaniei electorale” și „tăinuire de fonduri publice libiene”.

Audiat în stare de libertate în același dosar, Brice Hortefeux, apropiat al lui Sarkozy și titular al mai multor portofolii de ministru în timpul mandatului prezidențial din 2007-2012, a declarat că nu a existat nicio finanțare din Libia sau de oriunde din străinătate pentru campania electorală, afirmă avocatul acestuia.

În rândul politicienilor de dreapta, reținerea fostului președinte a provocat indignare. Liderul Les Républicains (LR), Laurent Wauquiez, a catalogat măsura drept „umilitoare și inutilă”.

Însă, în opinia lui Ségolène Royal, candidata socialistă înfrântă de Nicolas Sarkozy în 2007, cetățenii „au dreptul să știe dacă meciul s-a purtat cu arme egale”.

Sursa: Digi 24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău