Nicolas Maduro dă un ultimatum de 72 de ore ambasadoarei UE pentru a părăsi Venezuela: „Cine sunt ei să se impună prin amenințare?”

  • 30 Iunie 2020 08:42
Nicolas Maduro dă un ultimatum de 72 de ore ambasadoarei UE pentru a părăsi Venezuela: „Cine sunt ei să se impună prin amenințare?”

Reprezentanta Uniunii Europene în Venezuela a primit un ultimatum de 72 de ore în care trebuie să părăsească țara sud-americană, relatează Agerpres si Digi24.ro. Președintele venezuelean, Nicolas Maduro a luat această decizie supărat fiind că blocul european a impus sancțiuni asupra 11 oficiali venezueleni loiali lui Maduro în conflictul constituțional care afectează țara din luna ianuarie.

Maduro a anunțat expulzarea reprezentantei UE, Isabel Brilhante Pedrosa, într-un discurs pronunțat la palatul prezidențial Miraflores. Uniunea Europeană nu îl recunoaște pe Maduro ca președinte legitim al Venezuelei, ci pe rivalul său Juan Guaido, ca președinte interimar. 

UE a sancționat luni 11 oficiali venezueleni implicați în acțiuni împotriva opozanților guvernului președintelui Nicolas Maduro, printre care Luis Parra, care în luna mai a încercat să ia locul opozantului Guaido la conducerea parlamentului.

„Cine sunt ei să încerce să se impună prin amenințare? Cine sunt ei? Ajunge! De aceea am decis să dau 72 de ore ambasadoarei UE pentru a ne părăsi țara”, a declarat Nicolas Maduro.
„Vom rezolva acest lucru în 72 de ore (...) Îi vom oferi un avion pentru a pleca, dar ne vom pune lucrurile în ordine cu Uniunea Europeană”, a continuat șeful statului venezuelean.

Venezuela a suspendat zborurile comerciale ca urmare a pandemiei noului coronavirus, amintește France Presse.

„Pretinsa alegere a lui Luis Parra nu a fost legitimă deoarece aceasta nu a respectat procedurile juridice și nici principiile constituționale democratice”, a estimat UE. Juan Guaido este recunoscut drept președinte interimar al Venezuelei de aproximativ 50 de țări.

Venezuela a fost în 2017 prima țară din America Latină care a făcut obiectul unor sancțiuni din partea UE.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău