Nicolae Timofti: „E rândul nostru să demonstrăm că suntem prietenii României”

  • 02 Noiembrie 2015 17:45
Nicolae Timofti: „E rândul nostru să demonstrăm că suntem prietenii României”

Mii de oameni au venit cu buchete și jerbe de flori, au aprins lumânări și au ținut un minut de reculegere la sediul Ambasadei României la Chișinău, comemorând astfel victimele tragicului accident de la un club de noapte din București.

O carte de condoleanțe a fost deschisă în incinta misiunii diplomatice, prin intermediul căreia politicieni, oameni de artă și simpli cetățeni pot lăsa mesaje de compasiune și încurajare.

Primul care a semnat în cartea de condoleanțe a fost premierul interimar, Gheorghe Brega, care și-a exprimat astfel solidaritatea cu cei care au avut de suferit în urma groaznicului accident din clubul de noapte Colectiv, din București.

„Republica Moldova este alături de România. L-am rugat pe Ambasadorul Marius Lazurca să nu ezite să ne solicite ajutorul de care România are nevoie”, a declarat Gheorghe Brega.

Președintele moldovean, Nicolae Timofti a declarat că acum e momentul ca și Republica Moldova să demonstreze că este alături de frații de peste Prut, în situația în care și România a demonstrat de nenumărate ori că este alături de cei din Republica Moldova.

”Sincere condoleanțe poporului român, conducerii României. Vreau ca condoleanțele mele să ajungă la familiile celor apropiați decedaților. România ne-a ajutat de nenumărate ori. Acum e rândul nostru să demonstrăm că suntem prietenii României”, a declarat Nicolae Timofti.

Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca a adus mulțumiri pentru susținerea din partea cetățenilor Republicii Moldova, menționând că ușile Ambasadei sunt deschise pentru toți doritorii de a-și manifesta compasiunea. 

„Sunt mișcat de atitudinea și compasiunea cetățenilor din Republica Moldova, pe care aceștia o manifestă față de victimele accidentului din clubul de noapte din București. Ușile Ambasadei sunt deschise pentru toți doritorii de a semna în cartea de condoleanțe”, a mărturisit Marius Lazurca.

Excelența Sa, Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, James Pettit a semnat, de asemenea, în cartea de condoleanțe, menționând că poporul american este alături de România în aceste momente tragice.

„Poporul american este alături de România în aceste momente grele”, a declarat James Pettit.

Aproximativ 700 de litri de sânge au ajuns în dimineața zilei de luni de la Chișinău la București, la persoanele care au fost rănite în incendiul produs în clubul de noapte Colectiv din centrul Bucureștiului. Ajutorul constă din peste 2 mii de pachete de sânge și plasmă proaspăt congelată, precum și preparate biomedicale, vital necesare în caz de arsuri sau fracturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău