Nicolae Vicol condamnat la ȘASE ani de închisoare

  • 19 Iunie 2015 09:36
Nicolae Vicol condamnat la ȘASE ani de închisoare

Fostul șef al Inspectoratului Fiscal de Stat, Nicolae Vicol, a fost condamnat astăzi la 6 ani de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, în dosarul în care a fost acuzat pentru trafic de influență.

Termenul de detenție a fost cumulat în baza mai multor capete de acuzare. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Râșcani, după mai bine de trei ore de deliberări.  În cadrul aceluiași dosar, fostul inspector fiscal, Eduard Beșleagă a fost condamnat la 5 ani de detenție cu achitarea unei amenzi în mărime de 100 de mii de lei.

Mai mult, Nicolae Vicol a fost anunțat în căutare, după ce acesta nu s-a prezentat la ședință, pe motiv că s-ar afla în România, la tratament. Nici Eduard Bănăruc, secretarul General adjunct al Guvernului, care a fost amendat cu 10 mii de lei de către completul de judecată nu s-a prezentat în fața instanței.
Avocatul lui Vicol, Vasile Nicoară, a declarat că va contesta decizia instanței la Curtea de Apel, calificând-o ilegală.

Amintim că la penultima ședință, magistrații au considerat ca nu au probe suficiente și au cerut procurorilor să prezinte câteva acte suplimentare. Și atunci, ședința s-a desfășurat în lipsa lui Vicol, care s-ar fi aflat în străinătate, la tratament. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău