Nicolae Timofti nu se va prezenta la audierile Comisiei

  • 11 Februarie 2013 15:11
Nicolae Timofti nu se va prezenta la audierile Comisiei

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu se va prezenta la audierile Comisiei de anchetă pentru elucidarea incidentului de la vânătoarea din Pădurea Domnească.

Potrivit unui comunicat al Președinției, prin solicitarea adresată șefului statului de a compărea pentru audieri în fața sa, Comisia de anchetă n-a ținut cont de prevederile legale care vizează atribuțiile și îndatoririle șefului statului. 

În conformitatea cu Regulamentul Parlamentului, deputații nu pot formula întrebări la adresa președintelui Republicii Moldova, șeful statului neregăsindu-se printre subiecții care pot fi interpelați. În comunicat se precizează că Parlamentului și Curtea Constituțională poate cere explicații președintelui într-un singur caz, potrivit art. 89 al Legii Supreme, privind demiterea președintelui, caz ce nu poate fi invocat în situația de față.

Totodată, Nicoale Timofti salută decizia Parlamentului de a crea o comisie de anchetă pentru elucidarea modului în care au acționat organele abilitate în cazul incidentului tragic care a avut loc în Rezervația naturală „Pădurea Domnească” și își exprimă încrederea că această Comisie va reuși să stabilească modul în care și-au îndeplinit atribuțiile instituții ale statului precum Procuratura, Poliția, Serviciul de Informații și Securitate, și Agenția de stat Moldsilva.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău