Nicolae Timofti, la final de mandat | Am păstrat independența instituției prezidențiale

  • 29 Octombrie 2016 10:43
Nicolae Timofti, la final de mandat | Am păstrat independența instituției prezidențiale

„În pofida criticilor lansate la adresa mea, am promovat în mandatul meu principiul independenței instituției prezidențiale. Am făcut tot ce mi-a stat în puteri, în circumstanțele în care am activat, pentru promovarea intereselor naționale ale Republicii Moldova”.

Declarația aparține președintelui Nicolae Timofti și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu o delegație de membri ai Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, aflată la Chișinău într-o misiune de monitorizare a alegerilor prezidențiale din 30 octombrie, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Președinție se menționează că șeful satului a salutat vizita reprezentanților PPE, mulțumind pentru sprijinul oferit de această formațiune în Parlamentul European dosarelor care au vizat parcursul pro-european al Republicii Moldova.
 
În cadrul întrevederii, s-a făcut un schimb de păreri cu privire la derularea actualei campanii electorale, dar și despre rolul mass media în procesul electoral. Președintele Timofti a menționat că șeful statului nu are dreptul, conform Constituției, să se implice în campanie, sugerând că unii candidați la Președinție fac declarații care depășesc prerogativele oferite de legea supremă.

La rândul lor, membrii delegației au menționat necesitatea derulării unor alegeri corecte și au reiterat sprijinul PPE pentru Republica Moldova. În context, șeful misiunii Igor Šoltes a subliniat rolul președintelui în procesul democratic.

Din delegație au mai făcut parte, Siegfried Mureșan, Heidi Hautala, Fabio Massimo Castaldo și Janusz Korwin-Mikke. La finalul întrevederii, delegația PPE i-a mulțumit președintelui Timofti pentru că a acționat cu înțelepciune și a promovat ideile pro-europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău