Nicolae Timofti a eliberat din funcție mai mulți judecători

  • 16 Ianuarie 2014 17:20
Nicolae Timofti a eliberat din funcție mai mulți judecători

Judecătorii eliberați din funcții sunt Ira Polișciuc de la Judecătoria Leova, Victor Lanovenco de la Judecătoria Vulcănești, Iurie Țurcan de la Judecătoria Comercială de Circumscripție.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat joi, 16 ianuarie, decretele privind eliberarea din funcție a șase judecători după ce la începutul acestei săptămâni Consiliul Superior al Magistraturii i-a demis, pentru că ar fi încălcat legislația și Codul de etică al judecătorului. 

Judecătorii eliberați din funcții sunt Ira Polișciuc de la Judecătoria Leova, Victor Lanovenco de la Judecătoria Vulcănești, Iurie Țurcan de la Judecătoria Comercială de Circumscripție. Ultimul a fost implicat în cazul Raiffaizen Bank Avali - Energoatom, în spatele căruia s-ar fi aflat controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon. 

De asemenea, au fost demiși judecătorii Sergiu Namașco, Liliana Andriaș și Alexandru Rotari, de la Judecătoria Comercială de Circumscripție Chișinău, care ar fi implicați în cazurile de preluare abuzivă a acțiunilor mai multor bănci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău