Nicolae Timofti a comentat alegerile din România

  • 03 Noiembrie 2014 10:53
Nicolae Timofti a comentat alegerile din România

Relațiile moldo-române vor fi apropiate indiferent de cine va câștiga alegerile din România, a declarat președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Într-un interviu acordat pentru buletinul de știri „Telejurnal Moldova” de la Televiziunea Română, Nicolae Timofti s-a pronunțat în continuare pentru menținerea relațiilor moldo-române cât mai apropiate.

„Știu că toți acei care vin la putere își doresc apropierea Republicii Moldova de România în sensul bun al cuvântului. Să fim împreună, să fim cu aceleași gânduri, cu aceleași idei și să facem totul ca pe ambele maluri ale Prutului oamenii să se simtă bine si să-și cunoască identitatea, să aibă un nivel de trai ridicat. Aceasta este esența relațiilor noastre. Indiferent cine câștigă în România, relațiile vor fi apropiate cu Republica Moldova”, a spus Timofti, citat de IPN.

Cât privește alegerile parlamentare din Republica Moldova, șeful statului și-a exprimat speranța că scrutinul va fi câștigat de către partidele din coaliția pro-europeană de la guvernare. „Toți cetățenii își doresc să trăiască mai bine. Atunci când vorbim unde este mai bine, în trecutul pe care noi l-am avut sau în viitorul la care noi ne dorim să ajungem, desigur, sunt convins că mulți au înțeles deja că viitorul este mai frumos”, susține președintele Republicii Moldova.

În cadrul aceluiași interviu, Nicolae Timofti a făcut referință și la situația geopolitică pe care o consideră periculoasă. „Sunt forțe care au interes în această zonă în care noi ne aflăm, situația nu poate fi determinată, controlată numai de Republica Moldova. Vedem cât a avut de suferit Ucraina. Eu sper că conducerea Rusiei va aprecia corect situația în care a adus lumea, și mai cu seamă Europa, și va face tot posibilul ca această situație să fie rezolvată pe cale pașnică”, a spus Nicolae Timofti.

Televiziunea română a lansat începând cu 1 noiembrie 2014 buletinul de știri  „Telejurnal Moldova”, care va fi difuzat în fiecare zi de luni până vineri, de la ora 19.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău