Nicolae Timofti: România este țara cea mai apropiată de Republica Moldova

  • 02 Mai 2012 20:54
Nicolae Timofti: România este țara cea mai apropiată de Republica Moldova

România este țara cea mai apropiată de Republica Moldova, a declarat miercuri, 2 mai, președintele Nicolae Timofti într-un interviu acordat Radio Chișinău și Radio România Actualități cu o zi înainte de vizita sa oficială la București.Șeful statului a adăugat că Republica Moldova poate beneficia de experiența României în procesul de integrare, unul dintre…

România este țara cea mai apropiată de Republica Moldova, a declarat miercuri, 2 mai, președintele Nicolae Timofti într-un interviu acordat Radio Chișinău și Radio România Actualități cu o zi înainte de vizita sa oficială la București.

Șeful statului a adăugat că Republica Moldova poate beneficia de experiența României în procesul de integrare, unul dintre aspecte fiind acela că Republica Moldova poate prelua legislația europeană deja tradusă în română.

Nicolae Timofti a trecut în revistă și principalele puncte de interes ale relației bilateral

Nicolae Timofti va fi însoțit la București de o delegație formată din Ministrul Justiției, Oleg Efrim, Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Raducan, Vice-Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Popov și Vice-Ministrul Economiei, Octavian Calmâc. Pe agenda vizitei sunt prevăzute întrevederi cu președintele României, Traian Băsescu și președinții Camerei Deputaților și Senatului, Roberta Anastase și Vasile Blaga. Totodată, în premieră pentru mass-media de pe cele două maluri ale Prutului, președinții celor două țări vor participa, împreună, la o dezbatere radio produsă de Radio Chișinău și Radio România Actualități și transmisă, în direct, în Republica Moldova și în România începând cu ora 13:30.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău