Nicolae Negru: Justiția la comandă nu este justiție

  • 20 Octombrie 2015 09:58
Nicolae Negru: Justiția la comandă nu este justiție

Revista presei din 20 octombrie 2015

Nicolae Negru scrie în Ziarul Național că ”este necesar să cunoaștem adevărul, ce semnifică reținerea și arestarea lui Vlad Filat și ce poate să urmeze după aceasta. Asistăm la un act de justiție sau la un act de răzbunare din partea lui capo di tutti capi, supărat pe liderul PLDM?... Dacă un rău a învins un alt rău, societatea nu are nimic de câștigat, căci nu se obține scăderea, ci întărirea răului respectiv. Justiția la comandă nu este justiție, subliniază autorul. Totodată, editorialistul scrie că sacrificându-l pe Filat, Plahotniuc devine el însuși mult mai vulnerabil, scutul său se șubrezește, va putea rezista tot mai dificil în fața presiunilor de reformare a sistemului pe care l-a construit atâția ani.

Și publicistul Vasile Gârneț scrie în Ziarul Național că acest episod nu este un act de dreptate. ”Este o nouă vânătoare în Pădurea Domnească. Și, de data aceasta, vânat este nu numai politicianul care a denunțat crima comisă atunci, fără să fi avut curajul, dar și susținerea clasei politice, pentru a-și duce lupta până la capăt. În cătarea puștii se află Republica Moldova, libertatea și viitorul ei european”, atenționează autorul.

Adevărul trece în revistă „Păcatele” lui Filat - presiuni și șantaj pentru a obține bani în schimbul protecționismului și serviciilor, delapidări de milioane de la băncile implicate în „jaful secolului” și cheltuieli exorbitante pentru întreținerea mass-media afiliate.

Fostul vicepremier Eugen Carpov susține că  Filat nu l-a vrut pe Iurie Leancă premier din cauza furturilor de la BEM, titrează Evenimentul Zilei. Potrivit deputatului, solicitarea de către Iurie Leancă a unei investigații străine la BEM a însemnat sfârșitul mandatului său de premier.

Executivul pregătește o lovitură pentru Șor, titrează portalul mold-street.com. Premierul Valeriu Streleț susține că firma care a concesionat Aeroportul nu și-a îndeplinit angajamentele asumate. O eventuală reziliere a contractului ar fi o lovitură pentru afacerile lui Ilan Șor, care este președintele Consiliului de Administrație al Avia Invest și unul dintre beneficiarii principali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău