Nicolae Dabija a primit titlul de ”Om emerit”

  • 15 Iulie 2013 17:02
Nicolae Dabija a primit titlul de ”Om emerit”

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a conferit luni, 15 iulie, titlul de ”Om emerit” poetului Nicolae Dabija.

În cadrul conferinței științifice dedicate împlinirii a 65 de ani ai poetului, președintelele Academiei de Științe a Moldovei, Gheorghe Duca l-a decorat și cu Medalia Dimitrie Cantemir, cea mai mare distincție a instituției.

Nicolae Dabija a primit titlul de ”Om Emerit”, printr-un decret semnat de președintele Nicolae Timofti. Șeful statului a subliniat contribuția poetului la Mișcarea de renaștere națională.

Meritele poetului au fost subliniate și de către ministrul Culturii, Monica Babuc. Deși este mulțumit de realizările sale - cei patru copii, o fântănă în ogradă și o bibliotecă bogată în casă, Nicolae Dabija mai are un singur regret.

Tot astăzi a fost lansat și volumul ”Drumul spre Biserică” în care autorul, preotul Octavian Moșin, explică modul în care Nicolae Dabija s-a evidențiat prin scrierile sale creștine. Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” a lansat un CD, intitulat ”Rămâi, iubirea mea Rămâi” cu versuri de Nicolaee Dabija.

Nicolae Dabija s-a născut pe 15 iunie 1948. Este redactor șef al săptămânalului “Literatura și Arta”, cea mai importantă publicație de la sfârșitul anilor 80, care susținea revenirea limbii române la grafia latină. A fost deputat în Parlamentul R. Moldova, în perioada 1989-1994. Este membru al Academiei Moldovei, membru de onoare al Academiei Române. Nicolae Dabija a publicat peste 50 de volume de poezie, eseuri și publicistică.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău