Nicolae Ciucă și ambasadoarea SUA în România au discutat despre provocările de securitate din regiune și sprijinul pentru Ucraina și R. Moldova

  • 28 Iulie 2023 09:31
Nicolae Ciucă și ambasadoarea SUA în România au discutat despre provocările de securitate din regiune și sprijinul pentru Ucraina și R. Moldova

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut, joi, o întrevedere cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, în cadrul căreia cei doi oficiali au analizat provocările de securitate din regiune, cu referire inclusiv atacurile rusești din apropierea graniței cu România.

“Am avut astăzi un dialog foarte bun cu Excelența sa, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec. Ne-am concentrat atenția asupra mai multor teme de interes comun, analizând provocările de securitate din regiune, inclusiv recentele atacuri rusești din sudul Ucrainei, în apropierea graniței cu România, atacuri pe care le-am condamnat ferm. Totodată, am discutat despre modalitățile în care putem sprijini, în continuare, Ucraina și Republica Moldova”, a scris Ciucă pe Facebook, potrivit Calea Europeană.

Potrivit acestuia, la întrevedere a fost abordat și subiectul investițiilor americane în România, cu accent pe oportunitățile economice pentru companiile americane și potențialul în creștere al țării noastre ca destinație pentru investițiile străine.

“Am acordat o atenție sporită sectorului digitalizării, mai ales în zona instituțiilor de stat, cu accent pe domeniul fiscal”, a precizat președintele Senatului.

De asemenea, Nicolae Ciucă a discutat cu ambasadoarea SUA despre prioritățile Senatului în următoarea sesiune și despre “dorința comună” ca, după alegerile parlamentare din 2024, să existe o reprezentare mult mai bună a femeilor în Parlamentul României. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău