Nicolae Ciucă: Nu avem date care să justifice o îngrijorare legată de centrala Zaporojie

  • 10 August 2022 14:16
Nicolae Ciucă: Nu avem date care să justifice o îngrijorare legată de centrala Zaporojie

Guvernul României nu are date care să justifice o îngrijorare privind situația de la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina, spune premierul Nicolae Ciucă. El adaugă că autoritățile de la București monitorizează permanent datele legate de mediu în acest caz.

„În ultimele zile, pe fondul evenimentelor  din Ucraina din zona centralei nucleare de la Zaporojie, au existat o  serie întreagă de date și informații referitoare la pericolul pe care îl  poate reprezenta un eveniment la această centrală. Până în acest moment  vreau să asigur și să dau, de asemenea, garanții cetățenilor că nu avem  date care să justifice niciun fel de îngrijorare. Monitorizăm permanent  toate datele legate de mediu și suntem în permanentă legătură cu  autoritățile europene de specialitate precum și cu partenerii noștri din  Ucraina”, a spus Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Premierul a adăugat că instituțiile statului au luat măsuri și sunt pregătite permanent să informeze românii în timp util.

„Avem luate toate măsurile pentru protejarea populației”, a mai spus Ciucă.

Ucraina  a acuzat Rusia că a lansat atacuri asupra centrale nucleare de la  Zaporojie. Potrivit Kievului, bombardamentele rusești de sâmbătă au  avariat trei senzori de radiații și au rănit un muncitor de la centrală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău