Nicolae Ciucă, mesaj transmis marinarilor români: „Mulțumită vouă, România rămâne principalul stat care sprijină exporturile și importurile Ucrainei, direct sau prin Republica Moldova”

  • 15 August 2022 11:28
Nicolae Ciucă, mesaj transmis marinarilor români: „Mulțumită vouă, România rămâne principalul stat care sprijină exporturile și importurile Ucrainei, direct sau prin Republica Moldova”

„Mulțumită vouă, România rămâne principalul stat care sprijină exporturile și importurile Ucrainei, greu încercată în război, prin Portul Constanța și alte facilități portuare și prin tranzitul bunurilor pe teritoriul țării noastre, direct sau prin Republica Moldova”, a transmis premierul României, Nicolae Ciucă, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Marinei Române.

„Ați dovedit, în nenumărate rânduri, capacitatea acestui popor de a da oameni curajoși și performanți, capabili să înfrunte vicisitudinile mării și ale vieții de marinar. Ați reprezentat cu profesionalism și onoare țara în cadrul tuturor misiunilor încredințate peste hotare și de fiecare dată, la întoarcerea în țară, ați putut raporta cu mândrie: „Misiune îndeplinită!”. Mulțumită vouă, România rămâne principalul stat care sprijină exporturile și importurile Ucrainei, greu încercată în război, prin Portul Constanța și alte facilități portuare și prin tranzitul bunurilor pe teritoriul țării noastre, direct sau prin Republica Moldova. Ne-am asumat o sarcină în care Forțelor Navale Române le revine un rol important de a-și demonstra măiestria și capacitatea de cooperare cu aliații pentru a atinge dezideratele”, se arată în mesajul transmis de premier marinarilor, transmite Agerpres. 

El îi asigură pe aceștia de „prețuirea și întregul sprijin” al Guvernului.

Nicolae Ciucă amintește semnificația pe care o are Ziua Marinei pentru români, prilej de cinstire a înaintașilor și de omagiu adus „eroilor marinari care odihnesc în adâncuri de ape”.

Amintim că, în fiecare an, la 15 august, este sărbătorită Ziua Marinei Române, odată cu sărbătoarea creștină a Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău