Nicolae Ciucă la Președinție: Avem maximă disponibilitate să susținem parcursul european al R. Moldova

  • 23 Martie 2023 12:45
Nicolae Ciucă la Președinție: Avem maximă disponibilitate să susținem parcursul european al R. Moldova

Republica Moldova s-a angajat foarte curajos într-un parcurs european. România, care a înțeles foarte bine care sunt toate etapele acestui proces, exprimă maximă disponibilitate pentru a susține Republica Moldova în parcursul său european. Declarațiile aparțin premierului român, Nicolae Ciucă, și au fost făcute la întrevederea cu președinta Maia Sandu, de la Președinție, transmite IPN.

Oficialul român a menționat că se bucură foarte mult că a venit la Chișinău pentru a reconfirma sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova. „Înțelegem foarte bine contextul și situația din Republica Moldova, iar la ultima întrevedere de la București pe care ați avut-o cu domnul președinte Iohannis, ați primit garanțiile că România va ajuta Moldova cu tot ce este necesar ca aceasta să rămână stabilă, să rămână angajată pe drumul către Uniunea Europeană”, a notat Nicolae Ciucă.

România face demersuri în interiorul Uniunii Europene ca să continue să acorde atenția și sprijinul pentru a menține stabilitatea guvernamentală, economică, socială a Republicii Moldova.  Nicolae Ciucă a mai spus că, în urma discuțiilor de la București, dar și în continuarea lor la Chișinău, va fi aprofundat sprijinul economic pentru Republica Moldova, astfel încât cetățenii țării să aibă siguranța că actualul Guvern face totul pentru a menține stabilitatea economică și pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții.

Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru tot sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova. „Am ieșit cu bine din iarnă și acest lucru s-a datorat inclusiv sprijinului dumneavoastră. Trebuie să menținem în continuare stabilitatea în țară și să oferim siguranță cetățenilor noștri. Pe de altă parte, încercăm să creștem reziliența economii ca să putem să creștem standardele de viață în Republica Moldova și dumneavoastră ne-ați sprijinit pe toate aceste dimensiuni”, a notat șefa statului.

Potrivit ei, Republica Moldova are o agendă încărcată în procesul de integrare europeană. „Săptămâna aceasta va avea loc ședința Consiliului European și știm că România luptă acolo pentru interesele Republicii Moldova și inclusiv pentru următorii pași pe calea integrării europene”, a mai spus Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău