Nicolae Ciucă, la EARC: Este vital să obținem decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la UE a R. Moldova și Ucrainei

  • 28 Septembrie 2023 15:11
Nicolae Ciucă, la EARC: Este vital să obținem decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la UE a R. Moldova și Ucrainei

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis joi participanților la Forumul Euro-Atlantic de Reziliență că România va continua să acorde sprijin activ Republicii Moldova, inclusiv pentru continuarea cursului său european 'ireversibil', menționând că este 'vital' să obținem cât mai curând decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova și Ucrainei, transmite Agerpres.

„Țara noastră va continua să acorde sprijin activ Republicii Moldova, inclusiv pentru continuarea cursului său european ireversibil. Este vital să obținem cât mai curând decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova și Ucraina. Este foarte clar: o Ucraina mai sigură, o Republică Moldova mai sigură aduc mai multă securitate României”, a precizat Ciucă.

El a adăugat că o componentă importantă a rezilienței este capacitatea de a rezista la activitățile de dezinformare.

„O componentă importantă a rezilienței este capacitatea de a rezista la activitățile de dezinformare. Valul masiv de dezinformare, impulsionat de propaganda care a venit odată cu invadarea ilegală a Ucrainei de către Rusia și care a permis renașterea naționalismului, este un pericol din ce în ce mai mare pentru societatea românească. Este necesar un efort comun al instituțiilor naționale și internaționale, dar și al cetățenilor, pentru a contracara efectele tot mai nocive ale dezinformării, care pun în pericol însăși securitatea statelor.În concluzie, este clar că reziliența este esențială pentru state și instituțiile internaționale. Numai lucrând împreună putem depăși aceste vremuri complicate și ne putem proteja cetățenii”, a concluzionat Ciucă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău