Nicolae Ciucă: „România va juca un rol important ca hub energetic, oferind alternative vecinilor și partenerilor noștri din UE, dar și Republicii Moldova și Ucrainei”

  • 19 Decembrie 2022 08:08
Nicolae Ciucă: „România va juca un rol important ca hub energetic, oferind alternative vecinilor și partenerilor noștri din UE, dar și Republicii Moldova și Ucrainei”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, sâmbătă, că acordul între guvernele din Azerbaidjan, Georgia, România și Ungaria privind Parteneriatul strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi "răspunde unei nevoi urgente de a spori ponderea energiei verzi și securitatea energetică", arătând că România este angajată să investească în producția de energie și infrastructura energetică.

„România este angajată să investească în producția de energie și infrastructura energetică și în cooperare cu partenerii noștri să promoveze securitatea energetică pentru noi și întreaga regiune. Ca o consecință, România va juca un rol important ca țară de tranzit și ca un hub energetic, oferind alternative vecinilor și partenerilor noștri din UE, dar și Republicii Moldova și Ucrainei. Acordul reprezintă un pas înainte către întărirea cooperării bilaterale pe termen lung în domeniul energetic", a spus Nicolae Ciucă, potrivit Digi24.

El a afirmat că semnarea acestui document reprezintă o "piatră de hotar importantă în cadrul eforturilor UE de a crește ponderea energiei verzi în lupta împotriva încălzirii globale și întăririi capacității de a face față în acest domeniu".

"Putem astfel să facem față mai bine provocărilor cu care ne confruntăm cu toții în criza energetică exacerbată de războiul neprovocat al Rusiei în Ucraina, de efectele pandemiei, de inflație. Piața energetică are prețuri mari și este volatilă în momentul de față în toată lumea", a spus premierul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău