Nick Drake - Pink Moon

  • 16 Februarie 2012 14:28
Nick Drake - Pink Moon

Dupa eșecul comercial al celui de-al doilea album, Island Records nu mai dorea un al treilea, Nick Drake, însa, în octombrie 1971 l-a contactat pe Wood, rugându-l să-l ajute la înregistrările unui nou album.

Dupa eșecul comercial al celui de-al doilea album, Island Records nu mai dorea un al treilea, Nick Drake, însa, în octombrie 1971 l-a contactat pe Wood, rugându-l să-l ajute la înregistrările unui nou album. Înregistrările au avut loc în doar două nopți, la care au luat parte doar Drake și Wood. Melodiile albumului "Pink Moon" sunt sumbre, cele 11 melodii durând doar 28 de minute. Cu excepția melo...diei care dă titlu albumului, unde poate fi auzit și sunetul unui pian, Drake pare să fi fost neacompaniat pe restul albumului.
Pe la mijlocul anilor ’80, artiști precum Peter Buck de la R.E.M., sau Robert Smith de la The Cure l-au citat pe Nick Drake ca o influență majoră în creația lor muzicală. Smith a declarat chiar că însăși numele formației "The Cure" este inspirat din versurile dintr-o melodie, care sună astfel: "... a troubled cure for a troubled mind".
Pink Moon si cateva piese din compilatia emisa postmortem Fruit Tree.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău