Niciun reprezentant al societății civile nu a depus dosarul la funcția de membru în Consiliul de Integritate al ANI

  • 28 Octombrie 2016 17:47
Niciun reprezentant al societății civile nu a depus dosarul la funcția de membru în Consiliul de Integritate al ANI

Niciun candidat nu a depus dosarul la concursul pentru selectarea celor doi reprezentanți din partea societății civilă pentru a fi membri în Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI), anunță Ministerul Justiției. Data limită pentru înscrierea în concurs este 31 octombrie 2016.

Consiliul de Integritate al ANI are atribuția de a alege președintele și vice-președintele Autorității și abia atunci, potrivit noii legi privind ANI, această instituție își va putea începe activitatea de verificare a declarațiilor de avere și interese personale ale demnitarilor și funcționarilor publici.

Din componența Consiliului de Integritate fac parte câte un reprezentant al Consiliului Superior al Magistraturii, al Consiliului Superior al Procurorilor, al Parlamentului, Guvernului și Congresului Autorităților Locale (CALM), precum și doi membri ai societății civile. Aceștia din urmă trebuie să fie aleși prin concurs de o comisie organizată de Ministerul Justiției. Din comisie fac parte vice-ministrul Justiției, Anatolie Munteanu, șefa Direcției generale legislație a Ministerului Justiției, Cristina Melnic, președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, președinta Uniunii Avocaților, Nina Lozan, și directorul executiv al Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare", Alexei Buzu.

Până acum au fost desemnați numai 3 membri în Consiliul de Integritate al ANI, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, pe președintele acestuia, Victor Micu, a Consiliului Superior al Procurorilor, pe președintele instituției, Mircea Roșioru și a  Congresului Autorităților Publice Locale din Moldova (CALM), pe Viorel Rusu, expert-coordonator al organizației.

Guvernul și Parlamentul sunt instituțiile care nu și-au desemnat deocamdată membri în Consiliul de Integritate al ANI, așa cum prevede legea.

Pentru se întruni în ședință, Consiliul trebuie să aibă cel puțin 5 membri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău