New York-ul marchează depășirea celei mai dificile perioade a pandemiei de coronavirus printr-un concert gratuit

  • 20 August 2021 19:31
New York-ul marchează depășirea celei mai dificile perioade a pandemiei de coronavirus printr-un concert gratuit

New York-ul marchează depășirea celei mai dificile perioade a pandemiei de coronavirus printr-un concert gratuit, care va avea loc sâmbătă în Central Park, și care va reuni o mulțime de vedete, informează Reuters, citat de AGERPRES.

„Redeschidem New York City restului lumii, iar muzica va fi catalizatorul'', a declarat producătorul muzical Clive Davis, care a organizat evenimentul împreună cu compania din domeniul divertismentului Live Nation.

„We Love NYC: The Homecoming Concert'' include un line-up care variază de la muzică clasică la rap și include artiști precum Bruce Springsteen, Barry Manilow, Andrea Bocelli, The Killers, Patti Smith, Polo G, Filarmonica din New York și Paul Simon.

Concertul, sprijinit de primarul Bill de Blasio, are totodată ca scop celebrarea rezistența New York-ului, unul dintre cele mai afectate orașe din Statele Unite de la debutul pandemiei, în primăvara lui 2020.

„Este o celebrare a orașului nostru, a fiecărei familii care muncește, care a trecut prin provocări extraordinare anul trecut și le-a depășit'', a spus De Blasio în luna iulie, când a fost anunțat concertul.

Concertul, care se așteaptă să atragă 60.000 de persoane, va fi difuzat live de postul de televiziune CNN. Accesul este permis doar persoanelor care pot face dovada administrării a cel puțin unei doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 sau a unui test cu rezultat negativ.

Davis, care s-a născut și a copilărit la New York, a spus că este onorat să fie organizatorul spectacolului.

„Este un spectacol live, așa că nu știm ce se va întâmpla. Și tot ceea ce poți face este să depui toate eforturile, să pui cea mai bună muzică. Și știu că avem artiști mari de tot și muzică extraordinară. Sper doar ca spectatorii să fie mulțumiți'', a spus el.

De la data anunțării concertului, New York-ul, asemenea altor orașe din Statele Unite, este afectat de o creștere a cazurilor de coronavirus și a introdus numeroase restricții în scopul combaterii transmiterii virusului.

Printre acestea se numără prezentare dovezii vaccinării pentru a lua masa la restaurant, a merge la sala de fitness, vizitarea muzeelor și vizionarea unui film la cinematograf. Toți angajații din domeniul sanitar din statul New York au obligația de a se vaccina. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău