New York a găsit soluția pentru a deschide școlile. Din 7 decembrie, elevii se pot întoarce în bănci

  • 30 Noiembrie 2020 15:25
New York a găsit soluția pentru a deschide școlile. Din 7 decembrie, elevii se pot întoarce în bănci

Școlile publice din New York vor începe să se redeschidă, iar elevii vor fi testați săptămânal. Procesul va începe cu școlile primare pentru elevii ai căror părinți sunt de acord cu un regim de testare săptămânal pentru noul coronavirus, a anunțat primarul Bill de Blasio, preluat de Digi24.ro

Școlile, care alcătuiesc cel mai mare sistem școlar din SUA, au fost închise în urmă cu mai puțin de două săptămâni, după ce rata de pozitivare la nivel local a depășit un nivel de referință de 3% stabilit ca prag de către primar și sindicatul profesorilor, relatează Reuters.

„Este o abordare nouă, deoarece avem atât de multe dovezi acum despre cât de sigure pot fi școlile”, a declarat de la Blasio reporterilor, spunând că valoarea de referință de 3% a fost anulată indicând cercetări care arată că elevii de vârstă mică mici par a fi mai puțin vulnerabili la COVID-19 . Duminică, media pe șapte zile a testelor pozitive a orașului a fost de 3,9%, a spus de Blasio.

Cancelarul școlilor Richard Carranza, care s-a alăturat primarului la o conferință de presă, a declarat, că el crede că, cu noile măsuri, orașul ar putea „păstra în siguranță și cu succes școlile deschise pe durata acestei pandemii”.

Michael Mulgrew, președintele Federației Unite a Învățătorilor, a declarat că sindicatul sprijină redeschiderea treptată a primarului atâta timp cât „sunt efectuate teste stricte”.

Orașul New York, în care învață peste 1,1 milioane de elevi în școli publice, a fost una dintre puținele jurisdicții din Statele Unite care a încercat să redeschidă școlile în toamnă. Dar a închis sălile de clasă la mijlocul lunii noiembrie, la mai puțin de opt săptămâni după redeschidere.

De asemenea, grădinițele se vor redeschide pe 7 decembrie, alături de școlile elementare. Școlile care deservesc copiii cu nevoi educaționale speciale se vor redeschide în 10 decembrie. Blasio a spus că școlile gimnaziale și liceele se vor redeschide la date ulterioare, care nu au fost încă stabilite, scrie Mediafax.

Odată cu redeschiderea școlilor luna viitoare, pentru a intra într-o sală de clasă, elevii trebuie să aibă un formular de consimțământ semnat care să accepte testarea la coronavirus sau o scrisoare de scutire medicală, a precizat de Blasio. Testele vor fi efectuate în curând în școli, săptămânal, astfel că aproximativ o cincime din elevi vor fi testați o dată pe săptămână. 

Statele Unite au raportat peste 4 milioane de cazuri noi până în noiembrie și peste 35.000 de decese legate de coronavirus, potrivit unui bilanț al Reuters, cu mai multe spitalizări ca oricând în acest an și cu cel mai ridicat nivel al deceselor din ultimele șase luni.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău