Netanyahu numește Israelul ''putere nucleară'', dar se corectează imediat

  • 05 Ianuarie 2020 17:00
Netanyahu numește Israelul ''putere nucleară'', dar se corectează imediat

Într-un moment de aparentă neatenție premierul israelian Benjamin Netanyahu a numit duminică Israelul ''putere nucleară'', înainte de a se corecta afișând un zâmbet stânjenit, informează agenția Reuters, preluat de Agerpres.

El s-a exprimat astfel în timpul unei ședințe de guvern la care a citit în limba ebraică remarci pregătite dinainte pe tema acordului încheiat cu Grecia și Cipru pentru construcția unui gazoduct submarin.

''Semnificația acestui proiect este că transformăm Israelul într-o putere nucleară'', a spus Netanyahu, corectând imediat: ''energie nucleară''. El a luat apoi o scurtă pauză în discurs pentru a depăși momentul, după care și-a continuat intervenția.

Neașteptata gafă a acestui politician deosebit de experimentat a provocat rapid comentarii pe rețelele de socializare.

Inculpat în trei dosare de corupție, Benjamin Netanyahu luptă pentru supraviețuirea sa politică în perspectiva alegerilor anticipate din 2 martie, după alte două serii de alegeri care nu au permis formarea unui guvern.

Israelul nu a confirmat niciodată, dar nici nu a negat relatările conform cărora deține un arsenal de arme nucleare, păstrând de decenii o poziție oficială ambiguă pe acest subiect.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău