Netanyahu anunță că își scurtează vizita în SUA după un atac cu rachete din noaptea trecută

  • 25 Martie 2019 09:55
Netanyahu anunță că își scurtează vizita în SUA după un atac cu rachete din noaptea trecută

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, aflat la Washington, a anunțat luni că își scurtează vizita în SUA în urma atacului cu rachete produs în cursul nopții dinspre Fâșia Gaza, soldat cu cinci răniți, și a promis că Israelul 'va riposta cu forță', transmite AFP.

'Un atac criminal a fost comis împotriva statului Israel, iar noi îi vom răspunde cu forță', a declarat premierul, într-o declarație video difuzată de biroul său de presă.

'Am decis, având în vedere evenimentele de securitate, să-mi scurtez vizita în Statele Unite. În câteva ore, mă voi întâlni cu președintele Trump și, imediat după aceea, voi reveni în Israel pentru a conduce îndeaproape operațiunile noastre', a adăugat șeful guvernului israelian.

O rachetă a lovit în cursul nopții de duminică spre luni o casă din localitatea Mishmeret, la nord de Tel Aviv, provocând un incendiu în care cinci persoane au suferit răni ușoare, au anunțat poliția și serviciile de urgență.

Mishmeret est situat la mai mult de 80 km de Fâșia Gaza, o distanță atinsă rar de tiruri de rachete trase din enclava palestiniană.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se afla în momentul atacului la Washington, unde urma să se întâlnească luni și marți cu președintele american Donald Trump.

Netanyahu este în plină campanie electorală pentru alegerile legislative anticipate ce vor avea loc la data de 9 aprilie.

Tirul din cursul nopții de duminică spre luni a survenit după ce două rachete au fost trase din Gaza spre zona Tel Avivului la 14 martie, când nu au fost semnalați răniți.

În replică, Israelul a întreprins circa o sută de lovituri împotriva pozițiilor Hamas, inclusiv asupra unui important punct de fabricare de rachete, a indicat armata. Patru palestinieni au fost răniți în aceste atacuri. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău