Nestle a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr

  • 16 Iulie 2019 19:50
Nestle a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr

Grupul elvețian Nestle SA susține că a descoperit o metodă pentru a produce ciocolată fără a adăuga zahăr, bazându-se în schimb pe un produs rezidual din plantele de cacao drept îndulcitor, în condițiile în care consumatorii sunt interesați de produse naturale și mai sănătoase, informează Bloomberg.

Nestle, cea mai mare companie alimentară din lume, utilizează o procedură patentată pentru a procesa pulpa care acoperă boabele de cacao într-o pudră care conține zahăr natural. Grație acestei tehnici, la toamnă, Nestle va începe să vândă, mai întâi în Japonia, batoane de ciocolată neagră marca KitKat care nu vor avea adaos de zahăr. Până acum, pulpa boabelor de cacao nu a fost utilizată ca îndulcitor și de obicei era aruncată.

În viitor, grupul elvețian ar putea utiliza aceeași tehnică pentru a produce ciocolată albă sau ciocolată cu lapte, a spus Alexander von Maillot, directorul diviziei de dulciuri de la Nestle. De asemenea, anul viitor Nestle ar putea utiliza aceeași tehnică pentru alte mărci de dulciuri și în alte țări.

Noul tip de ciocolată neagră al Nestle va avea cu 40% mai puțin zahăr decât produsul echivalent cu adaos de zahăr. Actualele batoane de ciocolată neagră Nestle au 12,3 grame de zahăr per porție.

"Reducerea cantității de zahăr nu este ceva accidental, ci o preocupare. Este vorba de o nouă modalitate pentru a produce ciocolată neagră și utilizează cele mai bune componente ale boabelor de cacao", a spus Alexander von Maillot.

Producătorii de alimente și băuturi sunt presați de consumatori și guverne pentru a pune la punct produse mai sănătoase pe fondul creșterii cazurilor de obezitate și diabet. Decizia Nestle ar putea să consolideze poziția grupului elvețian de lider în industria alimentară și vine la trei ani după ce aceeași companie a descoperit o modalitate pentru a modifica structura zahărului în ideea de putea reduce cantitatea de zahăr din alimentele îndulcite.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău