Nepalul, obligat să își închidă școlile din cauza poluării atmosferice, pentru prima dată în istoria țării

  • 30 Martie 2021 12:10
Nepalul, obligat să își închidă școlile din cauza poluării atmosferice, pentru prima dată în istoria țării

Nepalul o ordonat închiderea școlilor din cauza poluării atmosferice, fiind pentru prima dată în istoria țării din Himalaya când autoritățile decid închiderea instituțiilor de învățământ din acest motiv.

Capitala Nepalului, Kathmandu, învăluită într-un nor gros de particule, este în prezent clasată printre cele mai poluate orașe din lume, indicele calității aerului atingând valori de peste 300 la sfârșitul săptămânii trecute.

„S-a decis închiderea instituțiilor de învățământ până vineri. Din câte știm, este prima dată când școlile sunt închise din cauza poluării”, a declarat pentru AFP Deepak Sharma, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, potrivit Agerpres.

Guvernul a solicitat, de asemenea, populației să rămână în case și să evite lucrările de construcție sau incinerarea gunoiului.

Experții atribuie această poluare efectului combinat al incendiilor forestiere din mai multe părți ale țării și condițiilor meteorologice.

Vizibilitatea redusă din cauza poluării a perturbat zborurile către aeroportul din Kathmandu, provocând întârzieri de câteva ore.

Aeroportul a fost închis chiar vineri, când vizibilitatea a scăzut sub 1.000 de metri, înainte de a fi redeschis în aceeași zi, potrivit unui oficial al aeroportului.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău