Negocierile dintre liderii UE privind desemnarea conducătorilor principalelor instituții europene au eșuat

  • 01 Iulie 2019 13:50
Negocierile dintre liderii UE privind desemnarea conducătorilor principalelor instituții europene au eșuat Digi24.ro

După 20 de ore de discuții fără precedent, fiind cel mai lung Consiliu European din istoria blocului comunitar, liderii europeni au suspendat ședința până marți la ora 10, ora Bruxelles-ului, potrivit Digi24.ro.

PPE a refuzat nominalizarea lui Timmermans pentru postul de președinte al Comisiei Europene și insistă pentru desemnarea lui Weber sau a altui candidat din rândurile popularilor, notează sursa citată.

Potrivit Mediafax, liderii statelor membre UE s-au reunit la Bruxelles, în această dimineață, pentru a stabili desemnarea șefilor principalelor structuri de conducere, după ce discuțiile au intrat în impas în noaptea de duminică spre luni.

Liderii europeni trebuie să desemneze șefi pentru Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul European, Banca Centrală Europeană și un Înalt Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate. O soluție de compromis ar fi ca cei doi candidați puternici, Frans Timmermans și Manfred Weber, să conducă Comisia Europeană, și, respectiv, Parlamentul European.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău