Negocierile cu UE pentru acordul comercial post-Brexit se prelungesc până miercuri, anunță guvernul britanic

  • 25 Octombrie 2020 16:04
Negocierile cu UE pentru acordul comercial post-Brexit se prelungesc până miercuri, anunță guvernul britanic

Negociatorii-șefi pentru Brexit din partea Regatului Unit și Uniunii Europene au anunțat că vor continua negocierile pentru găsirea unui consens în ce privește acordul comercial dintre cele două părți până în ziua de miercuri, a transmis Downing Street Nr. 10, citat de BBC, potrivit DIGI24.ro.

Sursa citată precizează că Michel Barnier, negociatorul european pentru Brexit, a ajuns la Londra joi, pentru a reîncepe negocierile cu David Frost, negociatorul britanic, după ce ele ajunseseră din nou la un impas. El ar fi trebuit să revină la Bruxelles duminică, însă ambele părți au anunțat că negocierile se vor mai prelungi cu câteva zile.

Secretarul pentru Irlanda de Nord al guvernului britanic, Brandon Lewis, a declarat că extinderea discuțiilor este „un semn bun” că se va ajunge la un acord. „Trebuie să ne asigurăm că va fi un acord care funcționează nu doar pentru partenerii noștri europeni, dar și pentru Regatul Unit”, a adăugat el.

Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană în 31 ianuarie, însă încă se află în perioada de tranziție post-Brexit în care se supune regulilor pieței unice. În această perioadă, care se va termina la 1 ianuarie 2021, UE și UK trebuie să negocieze un acord comercial.

Dacă nu se va ajunge la un consens în privința unui acord, atunci relația comercială va fi guvernată doar de regluli Organizației Mondiale a Comerțului. Criticii afirmă că un astfel de scenariu va duce la dificultăți pentru afaceriști și economie, însă guvernul britanic insistă că Regatul va prospera, chiar și în aceste condiții.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău