Negocierile cu Moscova vor putea începe doar după ce trupele ruse vor părăsi teritoriile ucrainene ocupate, afirmă vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk

  • 07 Noiembrie 2022 10:12
Negocierile cu Moscova vor putea începe doar după ce trupele ruse vor părăsi teritoriile ucrainene ocupate, afirmă vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk, care deține și funcția de ministru pentru reintegrarea teritoriilor temporare ocupate, a declarat pentru Corriere della Sera că Ucraina nu va face concesii în fața Rusiei și că se va putea vorbi despre începerea negocierilor cu Moscova doar după ce rușii vor părăsi teritoriile ucrainene ocupate, transmite agenția ucraineană RBC, citată de Rador.

Întrebată de jurnalist când va începe diplomația între Ucraina și Federația Rusă, Vereșciuk a răspuns: „O schimbare de ritm se poate întâmpla doar atunci când Rusia părăsește pământurile pe care le-a invadat”.

Totodată, Irina Vereșciuk a exclus orice fel de concesii teritoriale despre care vorbesc unii politicieni occidentali.

„Ucrainenii sunt clari și unanimi în acest sens: poporul nostru și regiunile noastre, atât ​​Crimeea, cât și Donbasul, nu vor fi subiect de negociere. Putin nu vizează doar pământul, nu ne facem iluzii că este posibil un compromis. Putin intenționează să ne distrugă ca stat. Este o chestiune de viață sau de moarte pentru noi” – a afirmat oficialul ucrainean.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău