Încep negocierile pentru constituirea unei noi majorități

  • 30 Octombrie 2015 10:22
Încep negocierile pentru constituirea unei noi majorități

Negocierile pentru constituirea unei noi majorități proeuropene vor începe astăzi la Chișinău, a anunțat Partidul Democrat, după ce ieri a votat alături de socialiști și comuniști pentru demiterea guvernului Streleț.Partidul Liberal și deputații neafiliați au dat deja curs acestui apel.La rândul său, Partidul Liberal Democrat consideră că după demiterea Guvernului Streleț…

Negocierile pentru constituirea unei noi majorități proeuropene vor începe astăzi la Chișinău, a anunțat Partidul Democrat, după ce ieri a votat alături de socialiști și comuniști pentru demiterea guvernului Streleț.
Partidul Liberal și deputații neafiliați au dat deja curs acestui apel.

La rândul său, Partidul Liberal Democrat consideră că după demiterea Guvernului Streleț Acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană poate fi considerat reziliat, iar pentru semnarea unui nou acord PLDM va impune anumite condiții, au anunțat ieri reprezentanții formațiunii.

Alianța pentru Integrare Europeană III a fost creată la sfârșitul lunii iulie, ea fiind cea mai scurtă coaliție de guvernare din 2009 până în prezent. Certurile în alianță s-au amplificat după ce acum două săptămâni liderul PLDM Vlad Filat a fost reținut, fiind învinuit de corupție și trafic de influență.

PD, PL și grupul deputaților neafiliați dețin împreună 37 de locuri în Parlament și mai au nevoie aparent de cele 19 voturi ale PLDM pentru a crea o nouă majoritate proeuropeană.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău