Negocieri „dure'' între Rusia și UEFA pe tema ridicării interdicției impuse după invazia armatei ruse în Ucraina

  • 19 Aprilie 2023 12:31
Negocieri „dure'' între Rusia și UEFA pe tema ridicării interdicției impuse după invazia armatei ruse în Ucraina

Rusia poartă discuții cu Uniunea europeană de fotbal (UEFA) pe tema ridicării interdicției impuse după invazia armatei ruse în Ucraina, dar negocierile sunt dure, conform agențiilor locale de presă, care citează un înalt oficial al Federației ruse de fotbal (RFU), informează Reuters.

Atât UEFA, cât și organismul de conducere al fotbalului mondial, FIFA, au decis în februarie 2022 ca toate echipele rusești - naționale sau de club - să fie suspendate de la participarea în competițiile internaționale în urma invaziei.

RFU a declarat anterior că va lua în considerare schimbare apartenenței sale la nivel de confederație, pentru a renunța la Europa în favoarea Asiei.

"Negociem cu UEFA pentru ridicarea interdicției și reintegrare. Negocierile sunt dure - acestea sunt lungi conversații care au loc tot timpul", precizează agențiile RIA și TASS, care îl citează pe secretarul general al RFU, Maxim Mitrofanov.

"UEFA nu vrea ca RFU să plece, iar RFU nu vrea nici ea", a adăugat oficialul rus.

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a afirmat luna aceasta că va fi foarte greu de ridicat suspendarea Rusiei până la încheierea războiului.

"Ceferin nu a spus nimic nou, aceste lucruri sunt evidente", a subliniat Mitrofanov, conform TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,54 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău