Negocierea acordului comercial cu Marea Britanie nu trebuie să ducă la o ''cursă nocivă'' (Barnier)

  • 21 Decembrie 2019 16:22
Negocierea acordului comercial cu Marea Britanie nu trebuie să ducă la o ''cursă nocivă'' (Barnier)

Interesul principal al Uniunii Europene în încheierea unui acord comercial cu Marea Britanie este ajungă la o înțelegere privind standarde comune sociale și de mediu și să evite "o cursă nocivă", a scris negociatorul șef al UE într-un articol de opinie, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că nu va exista o aliniere cu regulile UE în acordul comercial pe care vrea să-l încheie cu blocul comunitar anul următor.

Negociatorul șef al UE Michel Barnier a scris într-un articol de pe site-ul Project Syndicate datat 20 decembrie că Uniunea Europeană va încerca să folosească la maximum puținul timp disponibil.

"Dar ca și Marea Britanie, vom păstra în minte interesele noastre strategice", a mai scris Barnier.

"Știm că a concura în privința unor standarde sociale și de mediu - în loc de competențe, inovație și calitate - va conduce la o cursă nocivă care va plasa muncitorii, consumatorii și planeta în partea pierzătoare", a mai apreciat el.

Orice acord de liber schimb cu Marea Britanie va trebui să asigure egalizarea șanselor în ceea ce privește standardele, ajutorul de stat și taxele.

De asemenea, Barnier a mai scris că orice nou acord economic încheiat până la sfârșitul lui 2020 cel mai probabil va trebui să fie extins în anii care vor urma.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău