Negocierile pe tema Brexit de la Bruxelles, reluate după ce ieri nu s-a ajuns la niciun acord

  • 06 Martie 2019 10:05
Negocierile pe tema Brexit de la Bruxelles, reluate după ce ieri nu s-a ajuns la niciun acord

Negociatorii UE și cei din partea Marii Britanii reiau, astăzi, la Bruxelles, discuțiile pe tema Brexit, după ce ieri nu s-a ajuns la niciun acord.

Ministrul pentru Brexit, Stephen Barclay, și procurorul general, Geoffrey Cox, au obiectivul de a obține garanții că așa-numitul backstop, care va împiedica impunerea unei granițe dure între cele două Irlande, va fi doar o soluție temporară. Aceste garanții sunt importante pentru guvernul britanic, deoarece fără ele acordul cu Uniunea Europeană ar putea fi respins din nou de Camera Comunelor, la votul care ar trebui să aibă loc pe 12 martie.

Între timp, pentru a obține sprijinul deputaților, premierul Theresa May ar urma să ofere, astăzi, parlamentului o mai mare putere în privința reglementării drepturilor muncitorilor post-Brexit. Un sondaj Reuters, dat publicității în această dimineață, arată că majoritatea economiștilor britanici consultați crede că Brexitul va fi amânat cu câteva luni și că șansele unei părăsirii dezordonate a Uniunii s-au redus drastic.

Totodată, Londra și Bruxellesul ar urma să ajungă, în cele din urmă, la un acord comercial.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău