Negociatorii de la Chișinău și Tiraspol s-au întâlnit la sediul Misiunii OSCE, în ajunul vizitei lui Franco Frattini

  • 08 Septembrie 2018 11:11
Negociatorii de la Chișinău și Tiraspol s-au întâlnit la sediul Misiunii OSCE, în ajunul vizitei lui Franco Frattini

Reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului, Cristina Lesnic și Vitali Ignatiev, s-au întrunit vineri, 7 septembrie, la sediul Misiunii OSCE din Chișinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului politici de reintegare, la ședință au participat grupurile de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, precum și reprezentanții mediatorilor și ai observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

Discuțiile s-au axat pe procesul de implementare a prevederilor Deciziei protocolare „Privind accesul în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, care nu desfășoară activități comerciale” din 24 aprilie, în contextul lansării, la 1 septembrie, în regim de testare a punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport în orașele Tiraspol și Râbnița.

Amintim că reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, va efectua o vizită la Chișinău și Tiraspol în perioada 9-10 septembrie.

Franco Frattini va vizita și biroul de înregistrare a vehiculelor recent deschis la Tiraspol, pentru a înmâna primele plăcuțe de înmatriculare cu design neutru. Reprezentantul OSCE va avea întrevederi și cu reprezentanții politici în procesul de negocieri, Cristina Lesnic și Vitali Ignatiev, dar și cu ministrul afacerilor externe și integrării europene, Tudor Ulianovschi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău