Negociatori nord-coreeni și americani discută la Stockholm despre capacitățile nucleare nord-coreene (Yonhap)

  • 03 Octombrie 2019 19:35
Negociatori nord-coreeni și americani discută la Stockholm despre capacitățile nucleare nord-coreene (Yonhap)

O echipă de negociatori din Coreea de Nord a plecat joi în Suedia unde urmează să discute cu reprezentanți ai SUA cu privire la capacitățile nucleare nord-coreene, a anunțat agenția de presă sud-coreeană Yonhap, relatează AFP, preluat de Agerpres.

După ce a sosit joi la Beijing de la Phenian, Kim Myong Gil, un înalt negociator nord-coreean, a decolat spre Stockholm cu alți trei oficiali din țara sa, potrivit Yonhap.

Delegația urmează să poarte ''negocieri la nivel operațional cu Statele Unite'', a declarat Kim Myong Gil jurnaliștilor la Beijing, menționează Yonhap. ''Cum partea americană a trimis un nou semnal, am așteptări mari și sunt optimist și în ceea ce privește rezultatele'', a declarat de asemenea negociatorul nord-coreean.

Discuțiile urmează să înceapă la sfârșitul acestei săptămâni, locația urmând să fie stabilită.

În încercarea de a debloca discuțiile privind armele nucleare deținute de Phenian, președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un au convenit să relanseze dialogul în cursul unei întâlniri surpriză în luna iunie.

Plecarea negociatorilor nord-coreeni survine la o zi după lansarea unei rachete balistice de pe un submarin de către Coreea de Nord. De departe cel mai puternic act provocator de la detensionarea relațiilor cu Statele Unite în 2018, acest test constituie un progres semnificativ în eforturile Phenianului de a-și dezvolta capacitățile militare.

Coreea de Nord combină adesea ofensiva diplomatică și demonstrația forței militare pentru a menține presiunea în tabăra adversă.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău