Necrologuri ale unor personalități în viață, publicate accidental de un radiodifuzor francez

  • 17 Noiembrie 2020 18:55
Necrologuri ale unor personalități în viață, publicate accidental de un radiodifuzor francez

Radiodifuzorul francez Radio France Internationale (RFI) a publicat accidental circa 100 de necrologuri ale unor personalități, pe care le pregătise în caz că acestea ar muri, relatează marți agenția DPA, citată de Agerpres.

RFI a anunțat temporar, luni, că regina Elisabeta a Marii Britanii, fostul premier francez Laurent Fabius, actorii Alain Delon și Line Renaud, precum și omul de afaceri Bernard Tapie au murit, cu toate că aceștia sunt în viață.

"O problemă tehnică a condus la publicarea eronată a mai multor necrologuri pe site-ul nostru", a precizat într-un comunicat RFI, care a cerut scuze celor vizați.

Necrologurile needitate au apărut automat pe site-uri partenere, inclusiv Yahoo, MSN și Twitter, a notat radiodifuzorul.

"Ca toate celelalte media, jurnaliștii noștri pregătesc în avans portrete ale personalităților, astfel încât, în cazul decesului acestora, să putem oferi rapid cititorilor informații relevante despre trecutul lor", a explicat RFI.

RFI a șters rapid necrologurile publicate, însă răul fusese deja făcut. Unii s-au amuzat, spre exemplu Line Renaud, care a publicat pe Twitter o fotografie în care râde, alături de câinele ei. "După cum puteți observa, eu sunt foarte bine!", a scris cântăreața.

Alții ar fi putut fi mai puțin amuzați, cum este cazul fostului manager Tapie, care este grav bolnav și a cărui moarte a fost deja anunțată în mod accidental de mai multe ori, inclusiv de cotidianul Le Monde, anul trecut, și de un radiodifuzor sportiv, în luna august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău