NEconfidențial | Dinu Plângău: Dacă partidele pro-europene, alături de PAS, ar fi participat cu un singur candidat la Primăria Chișinău, în cadrul alegerilor din 5 noiembrie, lucrurile ar fi stat altfel

  • 14 Noiembrie 2023 13:20
0%
00:00:00
00:00:00

Dacă partidele pro-europene, alături de PAS, ar fi participat cu un singur candidat la Primăria Chișinău, în cadrul alegerilor din 5 noiembrie, lucrurile ar fi stat altfel, sugerează fostul liderul Platformei DA, Dinu Plângău. În opinia sa, ar fi existat turul doi de scrutin, iar Ion Ceban un scor mai mic. O asemenea propunere a fost făcută de Platforma DA înainte de scrutin, însă partidul de guvernământ a refuzat-o, a menționat Dinu Plângău în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău. Partidul Acțiune și Solidaritate a refuzat să comenteze declarațiile liderului Platformei Demnitate și Adevăr.

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău, a declarat că înainte de alegerile locale generale din 5 noiembrie, formațiunea pe care o conduce a venit cu propunerea de a înregistra un singur candidat din partea forțelor pro-europene, inclusiv PAS, astfel încât să fie diminuate șansele lui Ion Ceban.

„Mă bucur că doar Lilian Carp a fost deschis pentru o asemenea propunere, dar cei de la PAS, partidul, au refuzat…”, a spus Plângău.

Dacă această idee ar fi fost valorificată, în cadrul alegerilor pentru Primăria Chișinău ar fi existat două tururi, iar Ion Ceban ar fi obținut cu totul alt scor, crede Dinu Plângău.

„Alegătorii de dreaptă urmau să aibă o alternativă mai puternică și cu siguranță ar fi existat un val format în rândul alegatorilor pe seama acestei unificări. S-ar fi putut realiza  lucrul acesta, dacă anumiți lideri politici ar fi avut „o rânză mai mică”. Din start, PAS a spus că ei sunt suficient de puternici să meargă de unii singuri”, a menționat liderul PPDA.

Contactată de Radio Chișinău pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, Adriana Vlas, a subliniat că PAS nu comentează declarațiile liderului Platformei DA, Dinu Plângău.

Amintim că la alegerile locale din 5 noiembrie, actualul primar Ion Ceban a fost ales pentru un nou mandat din primul tur de scrutin, cu peste 50 la sută din voturi, în timp ce candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, care a acumulat 28% din sufragii. Candidatul Platformei DA, Victor Chironda, a luat 3,8%.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău