NEconfidențial | Chiril Moțpan: Cam în toate instituțiile statului avem agenți ai serviciilor secrete rusești (Video)

  • 19 Martie 14:57
0%
00:00:00
00:00:00

Rep. Moldova se află într-o situație de nesiguranță, iar Moscova va acționa în continuare mizând pe forțele pro ruse, care încearcă să se regrupeze pentru alegerile parlamentare, a subliniat în cadrul emisiunii NEconfidențial de la Radio Chișinău, fostul președinte al Comisei parlamentare pentru securitate națională, Chiril Moțpan. El atrage atenția că în practic toate instituțiile statului Rep. Moldova există persoane care lucrează în interesul Rusiei, transmite Radio Chișinău.

Federația Rusă nu va renunța la ideea de a controla R. Moldova și își va intensifica acțiunile în contextul alegerilor parlamentare. Atât timp cât la Chișinău va exista un regim democratic, relațiile cu Moscova vor fi tensionate, a comentat, în cadrul emisiunii NEconfidențial de la Radio Chișinău, fostul deputat și președinte al Comisei parlamentare securitate națională, Chiril Moțpan.

„Rep. Moldova este totuși permanent într-o situație de nesiguranță… Moscova nu-și ia gândul de a reveni în forță în Rep. Moldova, miza fiind forțele pro ruse din Rep. Moldova. Acum ele se regrupează și organizează activitatea în așa mod încât să devină o forță la alegerile parlamentare, în special”, a declarat Chiril Moțpan.

Fostul președinte al Comisei parlamentare pentru securitate națională, Chiril Moțpan, a atenționat că în practic toate instituțiile statului Rep. Moldova sunt angajați care acționează în interesul Rusiei.

„Cam în toate instituțiile statului, dacă îmi amintesc bine, dispuneam de o asemenea informație, avem agenți ai serviciilor secrete rusești. Unii sunt în serviciu, alții lucrează în obscuritate, desigur. Chiar și în cadrul Serviciului (n.r: SIS) erau câteva persoane, cel puțin anterior, care au făcut școala FSB… Pe parcursul anilor din perioada URSS, aici sigur că s-au oploșit agenți de tot soiul. Ei nu au fost anihilați din acest spațiu și acum au fost readuși la viață”, a mai spus Chiril Moțpan.

Anterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, spunea că statul trebuie curățat de agenți ai Federației Ruse, iar unii desfășoară activități împotriva Republicii Moldova sub acoperirea pașaportului diplomatic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău