Nave de croazieră blocate de nivelul mic al Dunării

  • 04 August 2015 16:47
Nave de croazieră blocate de nivelul mic al Dunării

O situație similară s-a înregistrat în anul 2010, fapt ce a dus în anul următor la o scădere drastică a numărului de turiști care au ales croaziera pe fluviu și Delta Dunării.

Mai multe nave de croazieră plecate din Germania și Austria, cu destinația Tulcea-Delta Dunării, sunt blocate pe sectorul Corabia-Turnu Măgurele din cauza nivelului scăzut al fluviului. 
 
Turiștii sunt transportați cu autocare până la Tulcea, însă, majoritatea aleg să rămână pe nave. 
 
Turiștii care au plătit pentru această croazieră de-a lungul fluviului și pentru un sejur de câteva zile în Delta Dunării se văd nevoiți acum să rămână pe navă la sute de kilometri de destinație. 
 
Operatorul turistic de la Tulcea, Victor Iancu, responsabil cu excursiile în Deltă, pentru a respecta contractul, și-a asumat chiar și transferul turiștilor cu autocarul, însă majoritatea au refuzat. 
 
"Am  ajuns acum în situația când avem blocate în zona Turnu Măgurele deocamdată cinci nave și pentru care a trebuit să luăm în considerare un program destul de greu de suportat de către turiști și anume transportul lor cu autocarul de la Corabia sau Turnu Măgurele sau chiar Oltenița și să îi aducem până la Tulcea. Turistul se așteaptă totuși la niște condiții deosebite pentru a ajunge în Tulcea și el este de fapt luat cu autocarul, îl ducem aproape 600 de kilometri și majoritatea turiștilor sunt de vârsta a treia, deci, destul de greu pentru a fi suportat un asemenea transfer", spune Victor Iancu. 
 
În luna august, sunt programate nu mai puțin de 400 de sosiri de nave de croazieră, însă dacă nivelul Dunării va rămâne la fel de scăzut este foarte probabil ca toate aceste croaziere să fie anulate. 
 

O situație similară celei din această vară s-a întâmplat în anul 2010, fapt ce a dus în anul următor la o scădere drastică a numărului de turiști care au ales croaziera pe Dunăre cu destinația Tulcea și Delta Dunării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău