Navalnîi îi cheamă pe ruși să protesteze în fiecare zi împotriva războiului din Ucraina

  • 02 Martie 2022 12:49
Navalnîi îi cheamă pe ruși să protesteze în fiecare zi împotriva războiului din Ucraina

Disidentul rus întemnițat Aleksei Navalnîi a făcut apel la ruși să iasă zilnic la protest împotriva campaniei militare a Moscovei din Ucraina, a scris miercuri pe Twitter purtătorul său de cuvânt, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

"Aleksei Navalnîi i-a chemat pe oameni să iasă și să protesteze împotriva războiului în fiecare zi la ora 19:00 și în weekenduri la 14:00. În principalele piețe din orașele unde locuiți", a scris Kira Iarmîș.

Mișcarea lui Navalnîi a făcut deja apel la o campanie de nesupunere civică în semn de protest față de invazia rusă din Ucraina.

Navalnîi, cel mai proeminent oponent al președintelui Vladimir Putin, a fost arestat anul trecut la revenirea în Rusia din Germania, unde se recupera din ceea ce testele de laborator occidentale au stabilit că a fost o încercare de a-l otrăvi cu un agent neurotoxic în timp ce se afla în Siberia. Rusia dezminte acest lucru, iar de atunci autoritățile ruse au intensificat acțiunile împotriva mișcării sale și mai multe personalități-cheie au fost nevoite să aleagă exilul după ce au fost desemnate de "agenți străini". 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău