Nava Ocean Viking salvează un nou grup de peste o sută de migranți în apropierea Libiei

  • 20 Decembrie 2019 16:20
Nava Ocean Viking salvează un nou grup de peste o sută de migranți în apropierea Libiei

Nava Ocean Viking, aparținând ONG-urilor Medici fără Frontiere și SOS Mediterranee, a salvat vineri 112 migranți găsiți pe o barcă pneumatică dezumflată la circa 34 de mile nautice de coastele Libiei, relatează agenția EFE, preluat de Agerpres.

Printre acești migranți se află și 24 de femei, dintre care trei însărcinate, și 38 de minori.

În apropierea coastelor Libiei sunt așteptate să ajungă în orele următoare și nava ONG-ului spaniol Open Arms și cea a ONG-ului german Sea Eye, Alan Kurdi, pentru a participa la acțiunile de salvare a migranților care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană. Nava Sea Watch 3, aparținând ONG-ului omonim, urmează să reia și ea aceste acțiuni după ce joi a câștigat în Italia recursul împotriva deciziei de sechestrare, luată de autoritățile italiene după ce comandantul acestei nave, Carola Rackete, a forțat pe 29 iunie intrarea în portul Lampedusa.

Conform unui acord convenit pe 23 septembrie între Franța, Germania, Italia și Malta, migranții recuperați pe Mediterana de astfel de nave sunt preluați de statele UE care participă în mod voluntar la un sistem de redistribuire.

Ultima acțiune de acest fel s-a desfășurat pe 4 decembrie, când autoritățile italiene au permis debarcarea în Sicilia a 121 de migranți salvați de nava Alan Kurdi, după ce Comisia Europeană a activat acest acord de redistribuire a migranților, cei din acest grup ajungând în Franța, Germania și alte state UE neprecizate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău