NATO va înființa în Germania un nou centru de comandă pentru reacție rapidă

  • 02 Iunie 2018 12:01
NATO va înființa în Germania un nou centru de comandă pentru reacție rapidă

NATO va înființa un nou comandament pentru reacție rapidă la Ulm, în sudul Germaniei, arată informații obținute vineri de agenția DPA din surse din domeniul apărării. Comandamentul va avea sediul în cazarma Wilhelmsburg din oraș, unde se află deja un centru multinațional pentru intervenții în crizele internaționale.

Decizia finală privind amplasarea noii structuri militare urmează să fie luată, probabil, la sfârșitul săptămânii viitoare, la reuniunea de la Bruxelles a miniștrilor apărării din statele membre ale Alianței Nord-Atlantice, transmite Agerpres.

Potrivit DPA, extinderea centrelor de comandă și a forțelor armate ale NATO reprezintă o reacție la amenințarea crescândă percepută din partea Rusiei. În special țările aliate care au frontiere cu Rusia sunt îngrijorate, mai ales după ocuparea Crimeei și sprijinul acordat de Moscova separatiștilor din Ucraina.

După încheierea războiului rece, NATO a redus numărul centrelor de comandă de la câteva zeci la șapte și personalul de la 20.000 la 6.800. Un raport confidențial al Alianței a pus sub semnul întrebării capacitatea de reacție rapidă în cazul în care Rusia ar ataca prin surprindere un stat membru al NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău